Husí prsa dušená ve vinném zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1989 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 618.1 mg
- Vláknina 17832.5 mg
- Vitamín A 17832.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá husí prsa osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáče na oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zakápnutou trochou vody. Dusíme ve vyhřáté troubě pod pokličkou za častého přelévání vypečeným sádlem a šťávou. Měkká stehna vyjmeme.
-
2
Šťávu v pekáči vysmahneme na tuk, zakápneme octem a vínem, přidáme ve vroucí vodě spařené, nakrájené zelí a zamícháme. Ochutíme octem, oloupanými, nastrouhanými jablky, cukrem a vložíme stehna. Vše ještě podusíme, aby zelí bylo měkké.
-
3
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.