Husí prsa dušená ve vinném zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Husí prsa
  • 100 g Cibule
  • 1000 g Zelí hlávkové bílé
  • 20 g Sůl
  • 30 g Cukr krupice
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Jablka
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1989 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 618.1 mg
  • Vláknina 17832.5 mg
  • Vitamín A 17832.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 98.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá husí prsa osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáče na oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zakápnutou trochou vody. Dusíme ve vyhřáté troubě pod pokličkou za častého přelévání vypečeným sádlem a šťávou. Měkká stehna vyjmeme.

  • 2

    Šťávu v pekáči vysmahneme na tuk, zakápneme octem a vínem, přidáme ve vroucí vodě spařené, nakrájené zelí a zamícháme. Ochutíme octem, oloupanými, nastrouhanými jablky, cukrem a vložíme stehna. Vše ještě podusíme, aby zelí bylo měkké.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Komentáře k receptu