Kuřecí řízky s játrovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cibule
  • 60 g Játra kuřecí
  • 100 g Debrecínská pečeně
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 cl Víno červené
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 115.8 mg
  • Draslík 457.9 mg
  • Vláknina 1047.3 mg
  • Vitamín A 1047.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuřecí maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Řízky opečeme po obou stranách na pánvi na rozehřátém oleji a vyjmeme.

  • 2

    Do výpeku vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme očištěná játra nakrájená na plátky a debrecínku nakrájenou na hranolky. Osmahneme, mírně osolíme a podlijeme vínem. Vše chvíli prohřejeme.

  • 3

    Řízky upravíme na talíře a pokryjeme játrovou směsí.

Komentáře k receptu