Jednoduchá zeleninová omáčka
Suroviny
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Pórek
- 1 ks Cuketa
- 0.5 ks Celer řapíkatý
- 5 stroužek Česnek
- 1.5 kg Rajčata
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 6 g
- Sodík 189 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 951.8 mg
- Vláknina 11420 mg
- Vitamín A 11420 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer, pórek, cuketu a papriku omyjeme pokrájíme a spolu s najemno nasekanou cibulí a česnekem je osmažíme na rozpáleném oleji. Přimícháme kari, sůl, pepř a cukr.
-
2
Po zhruba 10 minutách přidáme nakrájená rajčata a nasekanou petrželku. Necháme povařit zhruba 15 minut a nakonec můžeme ještě ochutit solí, pepřem a cukrem. Ihned servírujeme.