Filé pečené s hořčičnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 750 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 10.1 mg
  • Vláknina 26 mg
  • Vitamín A 26 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu vymažeme částí másla.

  • 2

    Zbylé máslo rozpustíme a smícháme s hořčicí, citronovou šťávou a worcesterem.

  • 3

    Do zapékací mísy urovnáme omyté a osušené porce filé, osolíme je a přelijeme připravenou omáčkou.

  • 4

    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut za občasného polévání omáčkou.

  • 5

    Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Komentáře k receptu