Vepřové kotlety s kapary
Suroviny
- 600 g Vepřové kotlety
- 1 ks Cibule
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 špetka Chilli omáčka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 hrnek Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1596 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 112.2 mg
- Draslík 639.1 mg
- Vláknina 3316.8 mg
- Vitamín A 3316.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naklepeme kotlety, osolíme, okořeníme. Pokapeme chilli omáčkou, potřeme olejem a na 3 hodiny dáme do lednice odležet.
-
2
V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a z obou stran pozvolna osmahneme kotlety. Poté je odložíme na nahřátý talíř.
-
3
Do pánve přidáme lžíci másla, na kterém zpěníme cibuli. Posypeme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a promícháme.
-
4
Vrátíme do omáčky kotlety, přidáme lžíci kaparů a vaříme 15 minut.
-
5
Ke konci přidáme nakrájenou okurku na kostičky.