Srnčí plec s křenovou omáčkou
Suroviny
- 800 g Srnčí plec
- 100 g Houby čerstvé
- 80 ml Olej rostlinný
- 600 ml Hovězí vývar základní
- 300 ml Voda pitná
- 100 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Houbové koření
- 1 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 1.5 polévková lžíce Křen
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 37 g
- Sodík 2662 mg
- Bílkoviny 78 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 238 mg
- Draslík 934.4 mg
- Vláknina 6727.1 mg
- Vitamín A 6727.1 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plec vykostíme, cibuli jemně nakrájíme, houby nakrájíme, uvaříme a scedíme. Křen jemně nastrouháme, okurky nakrájíme na kostičky.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a ze všech stran opečeme. Maso zalijeme vývarem, přidáme houbové koření, sůl, pepř a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
-
3
Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Do šťávy zašleháme jíšku, rozředíme vodou a čtvrt hodiny provaříme. Poté omáčku přecedíme, přidáme okurky a křen a vše jen prohřejeme.
-
4
Maso naporcujeme a přelijeme omáčkou.