Králičí játra na čínský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 150 g Pórek
  • 500 g Játra králičí
  • 70 g Paprika červená
  • 100 g Ucho Jidášovo
  • 30 g Solamyl - bramborový škrob
  • 40 ml Olej olivový
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 10 ml Víno rýžové čínské
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 153.8 mg
  • Vláknina 6154.8 mg
  • Vitamín A 6154.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a pokrájíme na tenčí nudličky. Škrob smícháme s vodou a vejcem. Maso ve směsi obalíme a necháme odležet 30 minut v chladu. Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na hrubé kousky. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky.

  • 2

    Houby povaříme 5 minut ve vroucí vodě, poté odstavíme a pokrájíme na nudličky. Olej rozpálíme a maso na něm osmahneme po dobu 4 minut, poté přisypeme zeleninu, houby a česnek a smažíme další 2 minuty. Dochutíme solí, pepřem, vínem a sójovou omáčkou.

  • 3

    Je-li omáčka řídká, je možné jí dohustit trochou škrobu rozpuštěného v 50ml vody.

Komentáře k receptu