Kroupy s dýní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Mandle
  • 300 g Ricotta
  • 500 g Kroupy ječné
  • 60 ml Olej olivový
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.2 l Vývar zeleninový
  • 1 kg Dýně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 978 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 966 mg
  • Vláknina 25499.8 mg
  • Vitamín A 25499.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 6.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

  • 2

    Dýni omyjeme, neloupeme, rozkrojíme, odstraním semena a nakrájíme na kostky.

  • 3

    Připravíme si plech, vložíme na něj kostky dýně a zalijeme olejem, posypeme muškátovým oříškem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut.

  • 4

    Na hluboké pánvi rozpálíme zbytek oleje a podusíme na něm najemno nakrájenou jarní cibulku.

  • 5

    Poté do pánve přisypeme kroupy, asi 2 minuty dusíme a poté zalijeme bílým vínem. Podusíme ještě asi 5 minut.

  • 6

    Přidáme zeleninový vývar, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 30 minut, dokud kroupy nejsou měkké. Občas promícháme.

  • 7

    Plech s dýní vyjmeme z trouby, dýni vložíme do mixéru, přidáme ricottu a rozmixujeme dohladka. Poté směs přidáme ke kroupám, osolíme a opepříme a promícháme.

  • 8

    Na suché pánvi opražíme mandlové lupínky a před podáním jimi posypeme kroupy s dýní.

Komentáře k receptu