Křemenáče se smetanovou omáčkou a těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek
  • 150 g Sýr Čedar
  • 400 g Těstoviny Farfalle
  • 400 g Křemenáče
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 dl Bujón zeleninový
  • 2 dl Smetana sladká 12%
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Paprikový protlak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 679 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 846 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 39.4 mg
  • Draslík 211.1 mg
  • Vláknina 12348.5 mg
  • Vitamín A 12348.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křemenáče očistíme, omyjeme a rozkrájíme na silnější plátky, malé plodnice jen rozpůlíme. Tvrdý sýr nastrouháme. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme. Omyté lístky bazalky odložíme na ozdobu.

  • 2

    V pánvi zahřejeme olej na středně vysokou teplotu a houby restujeme. Přidáme cibuli, česnek, paprikový pikantní krém. Promícháme a smažíme asi 1-2 minuty, do doby až změkne cibule. Ochutíme solí, pepřem, přilijeme zeleninový bujon a vaříme 1 minutu. Pak přidáme smetanu, mražený zelený hrášek a pomalu vaříme asi 3 minuty. Nakonec zamícháme petrželovou nať.

  • 3

    Mezitím uvaříme těstoviny ve tvaru motýlků - Farfalle. Ve velkém hrnci přivedeme osolenou (1.5 lžičky) vodu k varu. Těstoviny vaříme podle návodu, musí být pevné na skus. Uvařené těstoviny scedíme, pak je dáme do hrnce s omáčkou.

  • 4

    Promícháme, vše přeložíme do velké mísy, posypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme bazalkovými lístky a podáváme.

Komentáře k receptu