Srnčí řízky ve strouhance s kukuřičnými lupínky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 600 g Srnčí kýta
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Houbové koření
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Lupínky kukuřičné
  • 0.25 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 547 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 61.2 mg
  • Vláknina 1172.4 mg
  • Vitamín A 1172.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a posypeme kořením na houby. Maso namáčíme v těstíčku smíchaném z mouky, mléka, vajec a soli. Potom obalujeme ve strouhance, do které jsme zamíchali kukuřičné lupínky.

  • 2

    Řízky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Komentáře k receptu