Srnčí řízky ve strouhance s kukuřičnými lupínky
Suroviny
- 600 g Srnčí kýta
- 100 ml Mléko polotučné
- 80 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Houbové koření
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Lupínky kukuřičné
- 0.25 polévková lžíce Sůl
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 38 g
- Sodík 547 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 163.6 mg
- Draslík 61.2 mg
- Vláknina 1172.4 mg
- Vitamín A 1172.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a posypeme kořením na houby. Maso namáčíme v těstíčku smíchaném z mouky, mléka, vajec a soli. Potom obalujeme ve strouhance, do které jsme zamíchali kukuřičné lupínky.
-
2
Řízky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.