Ořechový koláč s broskvemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 27 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 80.1 mg
- Draslík 194.7 mg
- Vláknina 5168 mg
- Vitamín A 5168 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z křehkého těsta vyválíme kulatý plát, vyložíme kruhovou koláčovou formu a dáme do lednice.
-
2
Troubu předehřejeme na 180C.
-
3
Šlehačem ušleháme máslo s cukrem, postupně přidáme vejce, mleté ořechy, mouku a citronovou kůru. Směs vlijeme na korpus, uhladíme a poklademe oloupanými broskvemi. Pečeme asi 40min, až náplň lehce zezlátne.
-
4
Hotový koláč potřeme ohřátým broskvovým džemem. Podáme teplý nebo vychlazený v lednici. Můžeme servírovat s kopečkem vanilkové zmrzliny.