Krémová kukuřičná polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr kozí
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 8 ks Kukuřice cukrová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Chléb toastový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1261 kcal
  • Sacharidy 213 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 869 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 211 g
  • Cholesterol 35.8 mg
  • Draslík 2835.9 mg
  • Vláknina 43883.8 mg
  • Vitamín A 43883.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kukuřičné klasy bez listů uvaříme doměkka.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 3

    Plátky chleba rozválíme válečkem a vytvarujeme do obloučku. Ohneme přes ohnivzdorný hrneček a opečeme dozlatova. Necháme vychladnout.

  • 4

    Zrníčka kukuřice oddělíme od klasu, rozmixujeme s vývarem a smetanou, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozpálíme olej a směs na něm několik minut pomalu provaříme.

  • 5

    Polévku rozdělíme na talíře, dozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou, kozím sýrem a topinkou.

  • 6

    Můžeme servírovat teplou i studenou.

Komentáře k receptu