Pečená jehněčí kýta s jablečnou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 ml Ocet jablečný
  • 80 ml Sirup javorový
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 4 kávová lžička Olej olivový
  • 4 ks Cibule červená
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Pažitka
  • 10 stroužek Česnek
  • 1 l Šťáva jablečná 100%
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 kg Jehněčí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 123.8 mg
  • Draslík 684.5 mg
  • Vláknina 4333.3 mg
  • Vitamín A 4333.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kýtu omyjeme, očistíme, vykostíme, srolujeme, převážeme potravinářským provázkem a vložíme do kastrolu.

  • 2

    Přidáme jablečnou šťávu, vodu, sůl, jablečný ocet, červenou cibuli překrojenou na čtvrtinu, najemno nasekanou petrželku, česnek, javorový sirup, koriandr a kmín. Hrnec přiklopíme pokličkou a uložíme přes noc do chladničky.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Naloženou kýtu vyjmeme z kastrolu, vložíme do připraveného pekáčku, zalijeme česnekovým olejem a pečeme asi 90 minut.

  • 4

    Pečenou kýtu vyjmeme z pekáčku, krájíme na tenké plátky, posypeme najemno nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu