Pečená jehněčí kýta s jablečnou šťávou
Suroviny
- 250 ml Ocet jablečný
- 80 ml Sirup javorový
- 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 4 kávová lžička Olej olivový
- 4 ks Cibule červená
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Pažitka
- 10 stroužek Česnek
- 1 l Šťáva jablečná 100%
- 1 l Voda pitná
- 1.5 kg Jehněčí kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 31 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 123.8 mg
- Draslík 684.5 mg
- Vláknina 4333.3 mg
- Vitamín A 4333.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí kýtu omyjeme, očistíme, vykostíme, srolujeme, převážeme potravinářským provázkem a vložíme do kastrolu.
-
2
Přidáme jablečnou šťávu, vodu, sůl, jablečný ocet, červenou cibuli překrojenou na čtvrtinu, najemno nasekanou petrželku, česnek, javorový sirup, koriandr a kmín. Hrnec přiklopíme pokličkou a uložíme přes noc do chladničky.
-
3
Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Naloženou kýtu vyjmeme z kastrolu, vložíme do připraveného pekáčku, zalijeme česnekovým olejem a pečeme asi 90 minut.
-
4
Pečenou kýtu vyjmeme z pekáčku, krájíme na tenké plátky, posypeme najemno nasekanou pažitkou a podáváme.