Jelení plec s játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Játra jelení
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 1.5 kg Jelení plec
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 775 mg
  • Bílkoviny 76 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 9.6 mg
  • Draslík 149 mg
  • Vláknina 1560 mg
  • Vitamín A 1560 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vykostíme, cibuli rozkrájíme nadrobno, játra odblaníme a omyjeme.

  • 2

    V kastrolu na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, vložíme maso i játra, opepříme, zasypeme kmínem, orestujeme, zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

  • 3

    Hotové maso i játra vyjmeme.

  • 4

    Do šťávy zašleháme jíšku a alespoň čtvrt hodiny provaříme. Poté omáčku přecedíme, vmícháme hrubě nastrouhaná játra, naporcované maso, osolíme a provaříme.

Komentáře k receptu