Jehněčí kýta s fíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Fíky sušené
  • 250 ml Voda pitná
  • 250 ml Šťáva jablečná 100%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Pažitka
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 kg Jehněčí kýta
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 117.8 mg
  • Draslík 868.1 mg
  • Vláknina 12469 mg
  • Vitamín A 12469 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu rozpustíme sádlo a osmahneme na něm za občasného zamíchání na kostičky nakrájenou cibuli.

  • 2

    Přidáme skořici, zázvor, římský kmín, nové koření a vše promícháme.

  • 3

    Přidáme jehněcí kýtu a restujeme. Během restování kýtu obracíme tak, aby byla opečená ze všech stran.

  • 4

    Poté do kastrolu přisypeme na kostičky nakrájené fíky, podlijeme jablečnou šťávou, vodou, osolíme a zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia. V troubě maso 120 minut dusíme.

  • 5

    Poté ihned podáváme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu