Srnčí kýta s paprikami na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 40 g Paprika mletá sladká
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 120 ml Víno červené
  • 700 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 kg Srnčí kýta
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 640 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 446.4 mg
  • Vláknina 9068.9 mg
  • Vitamín A 9068.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, cibuli najemno, papriky zbavíme semen, nakrájíme na nudličky a osmažíme na oleji.

  • 2

    Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a osmažíme. Maso zasypeme paprikou, kari kořením, zamícháme, zalijeme 400 ml vývaru a pod poklicí dusíme, až je maso poloměkké. Šťávu zredukujeme, zasypeme moukou, zamícháme a orestujeme. Poté zašleháme víno, zbylý vývar a dusíme, až je maso měkké. Na závěr vmícháme smetanu, osmažené papriky a necháme prohřát.

Komentáře k receptu