Rajčatová omáčka nezahuštěná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 50 g Petržel kořen
  • 750 g Rajčata
  • 50 g Celer bulvový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Česnek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 118 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 338 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 485.7 mg
  • Vláknina 5392.6 mg
  • Vitamín A 5392.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli spolu se zeleninou si očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno a zeleninu nastrouháme na jemném struhadle.

  • 2

    Všechnu zeleninu budeme dusit na oleji.

  • 3

    Jakmile je zelenina dušená, přidáme omytá a nakrájená rajčata, rozsekaný česnek, petrželovou nať nakrájenou nadrobno. Vše osolíme, opepříme a necháme dusit tak dlouho, až je vše dostatečně měkké a omáčka zahoustlá.

  • 4

    Omáčku podáváme s rýží nebo s těstovinami a posypeme parmezánem.

Komentáře k receptu