Vařená srnčí kýta s křenovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 28 g
- Sodík 318 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 130.4 mg
- Vláknina 3115.3 mg
- Vitamín A 3115.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozkrájíme na několik dílů a vložíme ho do vroucí vody spolu s cibulí nakrájenou na čtvrtky, kořením a solí. Vaříme na mírném plameni, až je maso měkké.
-
2
Uvařené maso vyjmeme a držíme na teple. Vývar přecedíme do kastrolu, zašleháme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku, jemně strouhaný křen a na mírném plameni alespoň pět minut povaříme.
-
3
Naporcované maso přelijeme omáčkou a servírujeme.