Vařená srnčí kýta s křenovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Srnčí kýta
  • 1 g Jalovec
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Křen
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 130.4 mg
  • Vláknina 3115.3 mg
  • Vitamín A 3115.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozkrájíme na několik dílů a vložíme ho do vroucí vody spolu s cibulí nakrájenou na čtvrtky, kořením a solí. Vaříme na mírném plameni, až je maso měkké.

  • 2

    Uvařené maso vyjmeme a držíme na teple. Vývar přecedíme do kastrolu, zašleháme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku, jemně strouhaný křen a na mírném plameni alespoň pět minut povaříme.

  • 3

    Naporcované maso přelijeme omáčkou a servírujeme.

Komentáře k receptu