Smažené řízky ze srnčí kýty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 600 g Srnčí kýta
  • 120 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 600 ml Voda pitná
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Koření Zvěřina
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 851 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 464.8 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a jemně nastrouháme, stejně jako sýr.

  • 2

    Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a poprášíme kořením na divočinu. Řízky obalíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

  • 3

    Těstíčko připravíme umícháním brambor, sýra, mléka, ušlehaných vajec a mouky.

Komentáře k receptu