Venkovský hrnec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1038 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 337 g
- Sodík 931 mg
- Bílkoviny 85 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 582.9 mg
- Draslík 2588.1 mg
- Vláknina 27113.2 mg
- Vitamín A 27113.2 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme olej a po částech na něm středně zprudka smažíme
-
2
5 minut maso. Maso vyndáme a odložíme stranou. Do hrnce vložíme ledvinky a smažíme je 3-5 minut. Vyjmeme je a odložíme stranou.
-
3
Do hrnce dáme kostičky brambor, kolečka mrkve, nasekanou cibuli. Smažíme 5 minut, potom je vyjmeme.
-
4
Do zapékací mísy vložíme vrstvy kotlet, ledvinek a zeleniny. Posypeme cukrem, osolíme a opepříme. Doprostřed vložíme bylinky, navrch klademe brambory. Přilijeme dostatečné množství vývaru, aby sahal až k vrstvě brambor. Zakryjeme těsnou poklicí a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C, aby maso i zelenina změkly.
-
5
Sejmeme poklici, zvýšíme teplotu na 220°C a 20-30 minut necháme vrstvy brambor zapéci dohněda. Před podáváním posypeme petrželkou.