Chilli con carne s hořkou čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 195 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Čokoláda hořká
  • 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 250 ml Voda pitná
  • 60 ml Olej slunečnicový
  • 0.5 kávová lžička Chilli paprička sušená
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Pažitka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Kmín římský
  • 1 špetka Koriandr čerstvý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Klobása Chorizo
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 779 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 110.8 mg
  • Draslík 369 mg
  • Vláknina 9894.9 mg
  • Vitamín A 9894.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia.

  • 2

    Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Chilli papričku omyjeme, očistíme, rozpůlíme, zbavíme semínek a najemno nasekáme.

  • 3

    V kastrole rozpálíme olej a cibuli, česnek a chilli papričku na něm osmahneme. Poté přidáme koriandr, římský kmín, skořici a sušené chilli. Směs promícháme a přidáme na kolečka nakrájené klobásky chorizo. Restujeme asi 5 minut.

  • 4

    Přimícháme rajčatový protlak, kečup, fazole a na kostičky nakrájená rajčata. Zalijeme vodou a necháme asi 10 minut dusit. Nakonec přidáme nastrouhanou hořkou čokoládu a promícháme.

  • 5

    Kastrol vložíme do trouby, kde pokrm 150 minut dusíme.

  • 6

    Servírujeme na připravené talíře a zdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu