Chilli con carne s hořkou čokoládou
Suroviny
- 80 g Čokoláda hořká
- 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Fazole červené sterilované
- 250 ml Voda pitná
- 60 ml Olej slunečnicový
- 0.5 kávová lžička Chilli paprička sušená
- 3 ks Cibule
- 1 ks Pažitka
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Kmín římský
- 1 špetka Koriandr čerstvý
- 3 stroužek Česnek
- 1 kg Klobása Chorizo
- 4 polévková lžíce Kečup
- 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 779 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 59 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 110.8 mg
- Draslík 369 mg
- Vláknina 9894.9 mg
- Vitamín A 9894.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia.
-
2
Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Chilli papričku omyjeme, očistíme, rozpůlíme, zbavíme semínek a najemno nasekáme.
-
3
V kastrole rozpálíme olej a cibuli, česnek a chilli papričku na něm osmahneme. Poté přidáme koriandr, římský kmín, skořici a sušené chilli. Směs promícháme a přidáme na kolečka nakrájené klobásky chorizo. Restujeme asi 5 minut.
-
4
Přimícháme rajčatový protlak, kečup, fazole a na kostičky nakrájená rajčata. Zalijeme vodou a necháme asi 10 minut dusit. Nakonec přidáme nastrouhanou hořkou čokoládu a promícháme.
-
5
Kastrol vložíme do trouby, kde pokrm 150 minut dusíme.
-
6
Servírujeme na připravené talíře a zdobíme nasekanou pažitkou.