Chalupářský kebab
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 51 g
- Sodík 711 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 135.8 mg
- Draslík 209 mg
- Vláknina 3767.5 mg
- Vitamín A 3767.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kousky jater obalíme kousky slaniny a napichujeme na jehlu střídavě s klobásou. Mírně rozehřejeme máslo, přimícháme drcený česnek, nasekaný rozmarýn a hořčici.
-
2
Polovinou másla potřeme kebaby a opékáme na grilu 4-5 minut z každé strany, až jsou dobře propečené. Osolíme je, opepříme, ozdobíme, podáváme se zbylým máslem a řezy citronu.