Základní vinná omáčka se šalotkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 11 g
- Sodík 335 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 439.3 mg
- Vláknina 1502.3 mg
- Vitamín A 1502.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji zpěníme šalotku na kolečka, přidáme pepř, česnek na plátky a snítku rozmarýnu. Opékáme asi 3 minuty. Přilijeme ocet a povaříme do zhoustnutí.
-
2
Doplníme vínem a vývarem, necháme probublávat a odpařit na 250 ml. Přecedíme nebo vyndáme česnek a rozmarýn, osolíme a přidáme máslo. Výborné například k masům.