Dušená telecí játra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1315 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 438.8 mg
- Draslík 723.6 mg
- Vláknina 2343 mg
- Vitamín A 2343 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na nudličky a vyškvaříme ji v oleji. Vložíme nasekanou cibuli a za občasného míchání ji zpěníme. Přidáme na nudličky nakrájená játra, mícháme a smažíme ještě 5 minut. Vše vyjmeme děrovanou naběračkou a udržujeme teplé.
-
2
Do pánve vsypeme mouku, mícháme a necháme ji dobře v tuku osmažit. Přidáme vývar, zamícháme a vaříme, až omáčka zhoustne.
-
3
Vlijeme kečup, worcesterskou omáčku, osolíme a opepříme. Na pánev vrátíme cibuli, slaninu a játra, přikryjeme a 5 minut podusíme. Před podáváním posypeme estragonem.