Milánské koleno
Suroviny
- 250 g Cibule
- 30 g Máslo čerstvé
- 200 g Mrkev kořen
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 g Celer řapíkatý
- 10 g Oregano čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 300 ml Víno bílé
- 300 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 kg Telecí koleno
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 13 g
- Sodík 805 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 193.5 mg
- Draslík 1077 mg
- Vláknina 5668.8 mg
- Vitamín A 5668.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Silné řezy kolena obalíme v mouce s trochu soli a pepře.
-
2
V pekáči rozehřejeme máslo. Přidáváme postupně porce telecího kolena a 10 minut je dozlatova smažíme. Nádobu odstavíme na mírnější oheň, přidáme nasekanou cibuli, mrkev, celer, drcený česnek a 5 minut je za stálého míchání smažíme.
-
3
Vložíme rajčata, oregano, bobkový list a zalijeme vínem. Vrátíme maso, zakryjeme a 1,5-2 hodiny doměkka podusíme v předehřáté troubě při 160 °C.
-
4
Je-li šťáva u masa příliš řídká, vyjmeme maso a nepřikrytou šťávu svaříme, až zhoustne. Ochutnáme a dokořeníme.