Kotlety na skořici

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Vepřové kotlety
  • 100 g Prosciutto sušené
  • 20 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Rajčata
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 168 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 131.2 mg
  • Draslík 792 mg
  • Vláknina 7175.8 mg
  • Vitamín A 7175.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety ochutíme solí, pepřem, obalíme v mouce a zprudka osmažíme na rozpáleném oleji. Uchováme teplé.

  • 2

    V pánvi ve výpeku osmahneme jemně pokrájenou šunku, nasekanou cibuli a česnek. Přidáme bobkový list, zakryjeme pokličkou a krátce podusíme.

  • 3

    Kotlety dáme do pekáče, přelijeme směsí z pánve.

  • 4

    Rajčata oloupeme, osmažíme, ochutíme solí, pepřem,povaříme na pyré, přidáme skořici, nasekanou petrželku, rozředíme vínem a přilijeme ke kotletám.

  • 5

    Zakryjeme a pečeme cca 30min. Můžeme dolét ještě trochu vína.

  • 6

    Hotové kotlety podáváme s libovolnou přílohou, můžeme doplnit sázeným vejcem.

Komentáře k receptu