Telecí plátek s Marsalou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 14 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 93 mg
- Draslík 471.4 mg
- Vláknina 1837.5 mg
- Vitamín A 1837.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kýty nařežeme plátky, které vložíme mezi 2 mikrotenové sáčky a naklepeme je na sílu 3 mm.
-
2
Mouku osolíme a opepříme a lehce v ní obalíme řízky.
-
3
Rozehřejeme 30 g másla a řízky na něm postupně 2 minuty z obou stran dozlatova osmažíme. Osmažené je udržujeme teplé.
-
4
Rozpálíme i zbylé máslo, přidáme nasekanou cibuli a zvolna ji 5 minut necháme zpěnit, aby změkla a byla mírně dohněda osmažená. Přilijeme marsalu, mícháme a svaříme ji na 2 polévkové lžíce. Přidáme vývar a svaříme na 90 ml.
-
5
Do pánev vrátíme řízky, přelijeme je šťávou a prohřejeme. Zdobíme nasekanou petrželí.