Sýrový tolar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 40

Suroviny

  • 70 g Mandle
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Parmezán
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 81 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 15.5 mg
  • Draslík 18.9 mg
  • Vláknina 427 mg
  • Vitamín A 427 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s mandlemi a strouhaným parmezánem. Přidáme žloutek (bílek ponecháme stranou) a na plátky nakrájené máslo. Vše zpracujeme na drobené těsto, které dáme na chvíli do chladu.

  • 2

    Těsto pak rozválíme na tenký plát a vykrajujeme tolary, které přendáme na vymazaný plech. Bílek ušleháme a potřeme jím sýrový tolar. Vršek tolaru ještě ozdobíme jednou mandlí. Všechny tolary dáme do trouby a pečeme deset minut při 200 stupních Celsia.

Komentáře k receptu