Telecí pečeně s lososovou majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Losos ve vlastní šťávě
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Olivy černé
  • 1 g Tabasco
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 125 ml Olej olivový
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Majonéza
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Telecí kýta
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 776 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 833.6 mg
  • Vláknina 2109 mg
  • Vitamín A 2109 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kýty uděláme zářezy a do každého vložíme 1 lístek rozmarýnu a plátek česneku. Osolíme, opepříme a zbylý rozmarýn a česnek do masa vetřeme.

  • 2

    Maso dáme na pekáč a podlijeme vínem. Zakryjeme fólií a 2-2,5 hodiny pečeme doměkka v předehřáté troubě při 160 °C.

  • 3

    Vyndáme maso z trouby a necháme je zcela vychladnout ve šťávě z pečení. Maso pokrájíme na proužky a klademe je na mísu.

  • 4

    Majonéza: několik kousků lososa odložíme na ozdobení, většinu dohladka rozmixujeme s citronovou šťávou, česnekem, kapary, tymiánem a tabascem. Postupně přidáme majonézu, podle chuti sůl a pepř.

  • 5

    Majonézou polijeme kýtu na míse, ozdobíme je kousky lososa, tmavými olivami. Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu