Tofu s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Sýr sójový - Tofu
  • 60 g Fazolové lusky zelené
  • 425 g Shiitake houby
  • 125 g Kukuřice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 1 polévková lžíce Fazolová omáčka žlutá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 602.9 mg
  • Vláknina 11268 mg
  • Vitamín A 11268 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurku rozkrojíme podélně a odstraníme semínka. Nakrájíme ji na kostky a dáme osolenou do cedníku, necháme 10 minut okapat, sůl opláchneme studenou vodou a osušíme.

  • 2

    Tofu nakrájíme na kostky.

  • 3

    Rostlinný olej rozpálíme ve woku, přidáme tofu, zelené fazolky, kukuřičky a celer. Osmahneme. Přidáme pokrájené jarní cibulky, houby a zázvor a minutu smažíme.

  • 4

    Přimícháme žlutou fazolovou omáčku, okurku, sójovou omáčku, sherry a 2 lžíce vody. Smažíme cca minut, aby se zelenina obalila v omáčce.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu