Tofu s houbami
Suroviny
- 225 g Sýr sójový - Tofu
- 60 g Fazolové lusky zelené
- 425 g Shiitake houby
- 125 g Kukuřice
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Okurka salátová
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce Fazolová omáčka žlutá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 9 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 602.9 mg
- Vláknina 11268 mg
- Vitamín A 11268 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurku rozkrojíme podélně a odstraníme semínka. Nakrájíme ji na kostky a dáme osolenou do cedníku, necháme 10 minut okapat, sůl opláchneme studenou vodou a osušíme.
-
2
Tofu nakrájíme na kostky.
-
3
Rostlinný olej rozpálíme ve woku, přidáme tofu, zelené fazolky, kukuřičky a celer. Osmahneme. Přidáme pokrájené jarní cibulky, houby a zázvor a minutu smažíme.
-
4
Přimícháme žlutou fazolovou omáčku, okurku, sójovou omáčku, sherry a 2 lžíce vody. Smažíme cca minut, aby se zelenina obalila v omáčce.
-
5
Ihned podáváme.