Domažlické hovězí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 240 g Šalotka
  • 50 g Křenová pasta - Krenex
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 903 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 316 mg
  • Vláknina 1392 mg
  • Vitamín A 1392 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme olej. Přidáme kostky masa, osolíme ho a opepříme. Maso po všech stranách osmažíme a potom ho děrovanou naběračkou vyjmeme.

  • 2

    Do hrnce dáme šalotku a osmažíme ji. Z nádoby ji vyjmeme. K tuku vložíme zpět maso, přidáme kari, cukr, zázvor a worcesterskou omáčku. Zaléváme vývarem a podusíme doměkka.

  • 3

    Měkké maso dáme ke kraji, šťávu zaprášíme moukou a dobře ji ve šťávě

  • 4

    s tukem osmažíme. Postupně zaléváme vývarem a dobře provaříme.

  • 5

    Do hrnce dáme zpět šalotky, přidáme petrželovou nať a křenovou pastu nebo nastrouhaný křen, prohřejeme a dochutíme.

Komentáře k receptu