Svíčková s jarní cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Cibule
  • 500 g Hovězí svíčková
  • 120 g Cibulka jarní
  • 180 g Paprika červená
  • 125 ml Omáčka sójová
  • 90 ml Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 685.5 mg
  • Vláknina 4980 mg
  • Vitamín A 4980 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.4 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marináda: smícháme sójovou omáčku, rýžové víno a cukr.

  • 2

    Nudličky masa s marinádou smícháme, zakryjeme a necháme přes noc v chladničce.

  • 3

    Nudličky vyndáme z marinády (marinádu uchováme). Ve woku rozehřejeme

  • 4

    1 polévkovou lžíci oleje, přidáme kolečka cibule, nakrájenou červenou papriku a zprudka je průběžně promícháváme a 2 minuty smažíme. Děrovanou naběračkou zeleninu vyjmeme a dáme stranou. Rozehřejeme zbytek oleje a zprudka na něm za průběžného promíchávání smažíme asi 5 minut kousky masa.

  • 5

    Do woku vrátíme cibuli, červenou papriku, přidáme marinádu a vše ještě chvilku dusíme. Před podáváním ozdobíme kolečky jarní cibulky.

Komentáře k receptu