Steak s béarnskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Hovězí svíčková
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Šalotka
  • 10 g Estragon
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Ocet estragonový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 869 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 1218 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 532.2 mg
  • Draslík 952.8 mg
  • Vláknina 1614.5 mg
  • Vitamín A 1614.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 77.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánev nalijeme 4 polévkové lžíce estragonového octa, přidáme nadrobno nasekanou šalotku a 1 lžíci nasekaného estragonu. Povaříme, až zůstane asi třetina tekutiny. Necháme zchladnout. Do misky postavené v hrnci s vroucí vodou dáme 2 žloutky, přilijeme ochucený ocet a směs šleháme, až zhoustne a pění.

  • 2

    Rozpustíme 100 g másla a postupně je do omáčky přiléváme, stále šleháme, až omáčka zhoustne. Dochutíme pepřem a solí.

  • 3

    Svíčkovou příčně rozpůlíme. Poloviny osolíme, z jedné strany potřeme rozehřátým máslem a opepříme.

  • 4

    Porce položíme omaštěnou stranou vzhůru 7 cm pod horký gril a 2 minuty je dohněda grilujeme. Potom je obrátíme, potřeme máslem, opepříme a dohněda grilujeme 2 minuty z druhé strany.

  • 5

    Snížíme teplotu a grilujeme ještě 4-5 minut, mezitím jednou obrátíme a stále potíráme máslem. Hotové zakryjeme a necháme 5 minut stát. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s béarnskou omáčkou.

Komentáře k receptu