Smažený mečoun

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Strouhanka
  • 700 g Filé z mečouna
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 714 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 129.6 mg
  • Draslík 576.7 mg
  • Vláknina 3107.5 mg
  • Vitamín A 3107.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku dáme do hlubokého talíře, osolíme ji a opepříme. Do druhého talíře vlijeme rozšlehané vejce, do třetího talíře vsypeme strouhanku.

  • 2

    Filety obalíme v trojobalu. Na velké pánvi rozehřejeme olej, do něj vložíme obalené porce ryby a zprudka je 2-3 minuty z každé strany smažíme, až jsou křupavé, dozlatova osmažené a uvnitř šťavnaté. Nevejdou-li se všechny porce najednou, smažíme je nadvakrát.

  • 3

    Filety dáme krátce okapat na papírových ubrouscích. Rybu servírujeme, zdobíme řezy citronu.

Komentáře k receptu