Rybí polévka z bělic
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 38 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 196.2 mg
- Vláknina 3137 mg
- Vitamín A 3137 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bělice očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme oloupanou, rozkrojenou cibuli, oloupaný česnek, olej a koření. Chvíli povaříme, přilijeme víno, přidáme omytá, na plátky nakrájená rajčata a zvolna povaříme asi 20 minut. Ryby vyjmeme.
-
2
Polévku přecedíme, vsypeme do ní propláchnutou rýži a uvaříme ji doměkka.
-
3
Před podáváním do polévky vložíme kousky ryb a přidáme nasekanou petrželku.