Platýz na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 12 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 800 g Platýz - filety
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 649 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 99.6 mg
  • Draslík 814.7 mg
  • Vláknina 3207.5 mg
  • Vitamín A 3207.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku osolíme a opepříme. Porce ryby v ní obalíme, přebytečnou mouku oklepneme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme polovinu másla. Když začne pěnit, přidáme porce ryby a z každé strany je dobře smažíme. Je důležité, aby se dobře propekly. Po opečení je uchováme v teple.

  • 3

    Pánev vytřeme papírovými ubrousky. Zbytek másla zprudka zahříváme, až začne zlátnout. Přidáme petrželovou nať, citronovou šťávu

  • 4

    a směsí přelijeme ryby. Servírujeme, zdobíme stočenými kolečky citronu a petrželovou natí.

Komentáře k receptu