Chléb z brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 200 g Brambory vařené
  • 750 g Mouka žitná bílá
  • 20 g Sůl
  • 20 g Kmín celý
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 50 g Droždí
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 230 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 121.1 mg
  • Vláknina 6755 mg
  • Vitamín A 6755 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnku se 150 ml vody rozdrobíme droždí, přidáme špetku pšeničné mouky a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Do mísy nasypeme zbytek pšeničné mouky a žitnou mouku, zbylou vodu, osolíme, ochutíme kmínem, přidáme nastrouhané nebo rozmačkané brambory, kvásek a začneme vypracovávat těsto. Necháme kynout asi 50 minut.

  • 3

    Z těsta vytvoříme dva bochníky, plech posypeme polohrubou moukou, položíme na něj oba bochníky vedle sebe, povrch potřeme 30 ml vody a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi hodinu při mírné teplotě.

  • 4

    Po vychladnutí používáme jako běžný chléb.

Komentáře k receptu