Lilková zeleninová směs

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Lilek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 kávová lžička Víno rýžové čínské
  • 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 1 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 2.4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 505 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 674 mg
  • Vláknina 18461.5 mg
  • Vitamín A 18461.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky nakrájíme na tenké proužky velikosti bramborových hranolků, dáme je do cedníku, posolíme a necháme stát 30 minut. Poté je opláchneme a osušíme.

  • 2

    Rozehřejeme 5 lžic rostlinného oleje v předehřátém woku, přidáme proužky lilku a 4 minuty smažíme. Poté lilek vyndáme a necháme okapat. V jiné pánvi rozehřejeme zbylý rostlinný olej, přidáme rozetřený česnek, bílé části pokrájených jarních cibulek, zázvor a smažíme minutu. Přidáme rýžové víno, sójovou omáčku a chilli omáčku. Promícháme.

  • 3

    Do woku vrátíme proužky lilku s cukrem, rýžovým octem a půl lžičkou soli. Mícháme, poté přidáme solamyl. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 4

    Do woku přidáme zelené části jarních cibulek a promícháme. Zakápneme sezamovým olejem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu