Špenátová pizza se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 12 g Cukr krupice
  • 15 g Droždí
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 300 g Rajčata Cherry
  • 45 ml Olej olivový
  • 215 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 586 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 21.3 mg
  • Draslík 570.8 mg
  • Vláknina 9279.1 mg
  • Vitamín A 9279.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Základní těsto na pizzu:

  • 2

    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

  • 3

    Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

  • 4

    Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

  • 5

    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

  • 6

    Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a anglickou slaninu.

  • 7

    Špenát omyjeme, očistíme, vložíme na pánev k cibuli a slanině, ochutíme muškátovým oříškem, zakápneme citronovou šťávou a restujeme asi 5 minut.

  • 8

    Takto připravenou špenátovou směs rozetřeme na pizzový korpus.

  • 9

    Navrch klademe rozpůlená cherry rajčátka, osolíme, posypeme majoránkou a nastrouhaným parmazánem.

  • 10

    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu pečeme 30 minut.

Komentáře k receptu