Gougére s čerstvou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 225 g Zelí hlávkové bílé
  • 90 g Sýr Gruyére
  • 125 g Fazolové klíčky
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Limetková kůra
  • 2 ks Pórek
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo bylinkové
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 1 polévková lžíce Česnekové máslo
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 414 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 313.5 mg
  • Draslík 578.3 mg
  • Vláknina 10945.5 mg
  • Vitamín A 10945.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.4 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kus pergamenového papíru nasypeme mouku, na kostky nakrájíme máslo a dáme ho zahřát do vodní lázně. Ohříváme, až se máslo rozpustí, poté vsypeme mouku. Směs našleháme, až zhoustne. Sundáme z ohně a šleháme, až bude směs lesklá.

  • 2

    Přendáme do mísy a necháme vychladnout 10 minut. Po malých částech všleháváme vejce, poté mícháme 60 g sýra, osolíme a opepříme.

  • 3

    Na navlhčený plech klademe směs tak, abychom vytvořili věnec o průměru 23 cm. Potřeme mlékem a posypeme zbylým sýrem. V předehřáté troubě pečeme 35 minut při teplotě 220 stupňů. Poté přemístíme na ohřátý talíř.

  • 4

    Na pánvi rozpustíme bylinkové a česnekové máslo a olej a smažíme pokrájený pórek a zelí 2 minuty. Přidáme fazolové klíčky, šťávu a kůru z limetky a minutu smažíme.

  • 5

    Směs navršíme do středu věnce a ihned podáváme.

Komentáře k receptu