Těstoviny po provensálsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 225 g Těstoviny Fettuccine
  • 125 g Sýr Gruyére
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Cuketa
  • 3 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Rajčatová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 420 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 34.4 mg
  • Draslík 606.7 mg
  • Vláknina 10319 mg
  • Vitamín A 10319 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.5 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozehřejeme v pánvi, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a osmahneme doměkka. Přidáme pokrájené cukety a papriky a smažíme 5 minut. Přidáme pokrájená rajčata, rajčatovou pastu, sůl, pepř a bazalku. Pod pokličkou dusíme 5 minut.

  • 2

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny a jakmile se začnou vařit, ztlumíme oheň a necháme bez pokličky vařit 3 minuty. Poté je scedíme a necháme okapat. Přidáme k zelenině a promícháme.

  • 3

    Přendáme je do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Pečeme pod předehřátým grilem 5 minut. Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu