Těstoviny po provensálsku
Suroviny
- 400 g Rajčata
- 225 g Těstoviny Fettuccine
- 125 g Sýr Gruyére
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 3 ks Cuketa
- 3 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 3 polévková lžíce Rajčatová pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 18 g
- Sodík 420 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 34.4 mg
- Draslík 606.7 mg
- Vláknina 10319 mg
- Vitamín A 10319 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 88.5 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej rozehřejeme v pánvi, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a osmahneme doměkka. Přidáme pokrájené cukety a papriky a smažíme 5 minut. Přidáme pokrájená rajčata, rajčatovou pastu, sůl, pepř a bazalku. Pod pokličkou dusíme 5 minut.
-
2
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny a jakmile se začnou vařit, ztlumíme oheň a necháme bez pokličky vařit 3 minuty. Poté je scedíme a necháme okapat. Přidáme k zelenině a promícháme.
-
3
Přendáme je do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
4
Pečeme pod předehřátým grilem 5 minut. Poté ihned podáváme.