Těstoviny s rajčaty a bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 7 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 414.1 mg
- Vláknina 9520.8 mg
- Vitamín A 9520.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do nízkého pekáče dáme česnek, část oleje, rozmarýn a rajčata - ty položíme stopkou dolů. Pokapeme zbylým olejem a pod předehřátým grilem pečeme 20 minut. Rajčata oloupeme, dužinu nasekáme a dáme do pánve.
-
2
Ze stroužků česneku vymačkáme dřeň a promícháme s rajčatovou dužinou a pastou ze sušených rajčat. Čerstvé listy bazalky roztrháme na kousky a vmícháme je do omáčky. Přidáme sůl, pepř a odložíme stranou.
-
3
V hrnci s osolenou vařící vodou uvaříme farfalle 10 minut, poté scedíme a necháme okapat.
-
4
Rajčatovo-bazalkovou omáčku ohřejeme, farfalle rozdělíme na talíře, zalijeme omáčkou a ihned podáváme.