Osm klenotů zeleninky
Suroviny
- 300 g Cuketa
- 125 g Hlíva ústřičná
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 2 kávová lžička Víno rýžové čínské
- 1 ks Chilli paprička
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 3 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 polévková lžíce Kaštany vodní
- 3 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 10 g
- Sodík 186 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 808 mg
- Vláknina 9615 mg
- Vitamín A 9615 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 119.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme rostlinný olej na předehřátém woku, přidáme pokrájené jarní cibulky a česnek a smažíme 30 vteřin. Přidáme pokrájenou červenou a zelenou papriku, pokrájené vodní kaštany, chilli papričku a pokrájenou cuketu a smažíme 3 minuty. Přidáme hlívu ústřičnou, čínské rýžové víno, omáčku z černých fazolí, sójovou omáčku, cukr a vodu a smažíme další 4 minuty.
-
2
Pokrm pokapeme sezamovým olejem a ihned podáváme.