Zeleninové mušle s čočkovou náplní
Suroviny
- 225 g Čočka jedlá
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Kmín římský
- 3 ks Lilek
- 2 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 8.5 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Kari pasta
- 2 polévková lžíce Máta
- 6 polévková lžíce Jogurt bílý
- 6.56 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 11 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 871.9 mg
- Vláknina 35947.1 mg
- Vitamín A 35947.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pod studenou tekoucí vodou opláchneme čočku a necháme okapat. Dáme ji do hrnce s vodou a rozetřeným česnekem a pod pokličkou vaříme 30 minut.
-
2
Lilky povaříme v hrnci s osolenou vařící vodou 5 minut, poté je necháme okapat a na 5 minut ponoříme do studené vody. Necháme okapat, podélně překrojíme na poloviny a vydlabeme dužiny, aby z 1 cm silné slupky vznikla mušle. Dáme stranou.
-
3
Do vymazaného pekáče (2 lžíce oleje) dáme lilkové mušle, potřeme je olejem (2 lžíce) a posypeme solí a pepřem. V předehřáté troubě na 190 stupňů pečeme 10 minut.
-
4
2 lžíce oleje rozpálíme v pánvi, přidáme kmín, pokrájenou cibuli a pokrájená rajčata a smažíme 5 minut. Odloženou dužinu pokrájíme, přidáme do pánve s kari pastou, skořicí, nakrájenými chilli papričkami a mátou a vaříme 5 minut.
-
5
Přimícháme čočku a zbývající olej. Naplníme směsí mušle, zakápneme olejem a dáme na 15 minut péct.
-
6
Můžeme podávat jak horké, tak studené, zalité lžící bílého jogurtu.