Dalamánky s tmavým pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 25 g Droždí
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Mouka žitná
  • 250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Vločky ovesné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 168 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 2.4 mg
  • Draslík 65 mg
  • Vláknina 370 mg
  • Vitamín A 370 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme droždí se lžící pšeničné mouky, dvěma lžícemi vlažného piva a necháme vzejít kvásek. Poté přisypeme obě mouky, rozpuštěné máslo, sůl, zbylé pivo a na vále vypracujeme hladké těsto, které necháme na teple asi hodinu kynout.

  • 2

    Vykynuté těsto rozdělíme na dvacet stejných kousků a vytvarujeme z nich dalamánky. Potřeme je vlažnou vodou, posypeme ovesnými vločkami a klademe je na plech vyložený pečicím papírem. Na plechu necháme dalamánky ještě asi čtvrt hodiny kynout, poté je pečeme v předehřáté troubě zhruba dvacet minut.

Komentáře k receptu