Jemně obalované hřiby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Strouhanka
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 100 g Solamyl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Česnek
  • 0.25 ks Petržel - nať
  • 8 ks Hříbky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.56 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 694 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 139.7 mg
  • Draslík 1885.3 mg
  • Vláknina 6097.5 mg
  • Vitamín A 6097.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hříbky očistíme a nakrájíme na tenké plátky o síle cca 8mm a mírně osolíme.

  • 2

    Vejce rozšleháme a osolíme. Petržel omyjeme, necháme okapat a lístky nadrobno nasekáme. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.

  • 3

    Do jednotlivých talířů nasypeme strouhanku, maizenu,strouhaný parmazán a petržel. Do každého z nich i do vajec přidáme trošku česneku.

  • 4

    Plátky hříbků rozdělíme a obalujeme v těchto kombinacíh. Jen ve vejcích, nebo vejce, petržel strouhanka, nebo vejce, parmazán, strouhanka, zbytek necháme přírodních.

  • 5

    V pánvi rozpálíme olej a všechny plátky osmažíme po dobu 4-5min, poté necháme na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk a ještě teplé podáváme ochucené čerstvě mletým pepřem.

Komentáře k receptu