Jemně obalované hřiby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 11 g
- Sodík 694 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 139.7 mg
- Draslík 1885.3 mg
- Vláknina 6097.5 mg
- Vitamín A 6097.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hříbky očistíme a nakrájíme na tenké plátky o síle cca 8mm a mírně osolíme.
-
2
Vejce rozšleháme a osolíme. Petržel omyjeme, necháme okapat a lístky nadrobno nasekáme. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
-
3
Do jednotlivých talířů nasypeme strouhanku, maizenu,strouhaný parmazán a petržel. Do každého z nich i do vajec přidáme trošku česneku.
-
4
Plátky hříbků rozdělíme a obalujeme v těchto kombinacíh. Jen ve vejcích, nebo vejce, petržel strouhanka, nebo vejce, parmazán, strouhanka, zbytek necháme přírodních.
-
5
V pánvi rozpálíme olej a všechny plátky osmažíme po dobu 4-5min, poté necháme na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk a ještě teplé podáváme ochucené čerstvě mletým pepřem.