Kuřecí roláda se špenátem
Suroviny
- 1500 g Kuře
- 100 g Máslo čerstvé
- 20 g Sůl
- 450 g Špenát mražený
- 200 g Anglická slanina
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Směs koření na kuře
- 4 ks Vejce slepičí
- 6 ks Žemle tuková
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2 dl Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 58 g
- Sodík 1351 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 295.3 mg
- Draslík 473.4 mg
- Vláknina 580.1 mg
- Vitamín A 580.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jako první si připravíme špenátovou nádivku. Nakrájíme slaninu na kostičky a osmahneme ji na drobně pokrájené cibuli. Ke slanině přidáme rozmražený špenát, rozdrcený česnek, sůl, pepř a povaříme. Vaříme tak dlouho, až se odpaří voda.
-
2
Staré žemle nebo rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme trošku mléka, 4 žloutky a špenát. Ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do nádivky.
-
3
Kuře omyjeme, osušíme a osolíme. Vykostíme kuřecí stehna a připravíme plát na roládu.
-
4
Připravené kuře plníme špenátovou nádivkou, otvory uzavřeme malými jehlami na špízy nebo zašijeme.
-
5
Kuře dáme do pekáče, okořeníme, obložíme plátky másla a podlijeme.
-
6
Ve středně rozehřáté troubě, přikryté alobalem, pečeme hodinu. Potom ještě dalších 30 minut dopékáme odkryté.