Zelenina dušená s tofu
Suroviny
- 90 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 250 g Sýr sójový - Tofu
- 60 g Fazolové lusky zelené
- 125 g Zelí čínské
- 90 g Hlíva ústřičná
- 60 g Vodní kaštany v nálevu
- 5 g Houby čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Olej sezamový
- 1 ks Karotka
- 3 dl Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 78 g
- Sodík 251 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 230.5 mg
- Vláknina 7395 mg
- Vitamín A 7395 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 7.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do teplé vody namočíme na 20 minut houby, poté je opláchneme, necháme okapat, odstraníme tuhé části a osušíme.
-
2
Tofu nakrájíme na malé dílky - cca 18 kusů. Fazolky očistíme a pokrájíme, pokrájíme čínské zelí a karotku na stejnou velikost jako fazolky. Kukuřičky rozkrojíme na poloviny a houby a kaštany rozkrojíme také na poloviny.
-
3
Rozpálíme v předehřátém woku olej, přidáme tofu a 2 minuty smažíme. Vynjmeme a necháme okapat. Slijeme olej a necháme jen 2 lžíce. Přidáme čínské zelí, fazolky, karotku a mícháme 1 minutu. Přidáme kukuřičky, kaštany a houby. Mícháme, přidáme sůl, sójovou omáčku, cukr, vodu a přivedeme k varu. Vše povaříme 1 minutu.
-
4
Zakápneme sezmamovým olejem a podáváme horké.