Zelenina dušená s tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 250 g Sýr sójový - Tofu
  • 60 g Fazolové lusky zelené
  • 125 g Zelí čínské
  • 90 g Hlíva ústřičná
  • 60 g Vodní kaštany v nálevu
  • 5 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 ks Karotka
  • 3 dl Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 769 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 230.5 mg
  • Vláknina 7395 mg
  • Vitamín A 7395 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 7.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do teplé vody namočíme na 20 minut houby, poté je opláchneme, necháme okapat, odstraníme tuhé části a osušíme.

  • 2

    Tofu nakrájíme na malé dílky - cca 18 kusů. Fazolky očistíme a pokrájíme, pokrájíme čínské zelí a karotku na stejnou velikost jako fazolky. Kukuřičky rozkrojíme na poloviny a houby a kaštany rozkrojíme také na poloviny.

  • 3

    Rozpálíme v předehřátém woku olej, přidáme tofu a 2 minuty smažíme. Vynjmeme a necháme okapat. Slijeme olej a necháme jen 2 lžíce. Přidáme čínské zelí, fazolky, karotku a mícháme 1 minutu. Přidáme kukuřičky, kaštany a houby. Mícháme, přidáme sůl, sójovou omáčku, cukr, vodu a přivedeme k varu. Vše povaříme 1 minutu.

  • 4

    Zakápneme sezmamovým olejem a podáváme horké.

Komentáře k receptu