Klobásy na hořčici
Suroviny
- 225 g Houby čerstvé
- 300 ml Vývar drůbeží
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 kávová lžička Hořčice kremžská
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 12 ks Klobása vepřová
- 1 ks Cibule
- 1 ks Jablka
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 955 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 82 g
- Sodík 1721 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 175.5 mg
- Draslík 863.7 mg
- Vláknina 4691 mg
- Vitamín A 4691 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na rozehřátém oleji zvolna opečeme klobásky dozlatova a vyjmeme. Do kastrolu vsypeme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a osmažíme ji. Přidáme očištěné, případně nakrájené houby a smažíme 5 minut. Vmícháme oloupané, na kousky nakrájené jablko, bobkový list, nasekanou šalvěj a vývar. Přivedeme k varu, vložíme klobásy a pod pokličkou za častého míchání podusíme 20 minut. Jablka se mají rozpadnout - pokud ne, rozmačkáme je vidličkou.
-
2
V misce promícháme hořčici se smetanou, osolíme a opepříme. Vlijeme do kastrolu a povaříme 5 minut do zhoustnutí.
-
3
Vhodnou přílohou je bramborová kaše a dušené zelí.