Zelené fazole se šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 13 g
- Sodík 910 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 79 mg
- Vláknina 1139 mg
- Vitamín A 1139 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole rozehřejeme olej a zvolna na něm orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, rozmělněný česnek a rastujeme dál, aby šunka začala zlátnout. Přidáme vyloupané zelené fazole, podlijeme vínem a za občasného promíchání vaříme 8-10 minut.
-
2
Snížíme příkon tepla, přilijeme vývar, promícháme a povaříme dalších 10 minut.
-
3
Hotový pokrm upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
-
4
Můžeme doplnit opečeným chlebem.